Profikoreni kardamom mlety 50g
Pro vyhledávací frázi Profikoreni kardamom mlety 50g jsme na našem vyhledávači našli 101 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Profikoreni kardamom mlety 50g trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Kardamom mletý (50g)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Kardamom mletý (100g)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Kardamom mletý (200g)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Kardamom mletý (500g)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Kardamom mletý (5 Kg)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Kardamom mletý (1 Kg)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Kardamom mletý (20 Kg)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Kardamom zrno (50g)
Kardamom zrno Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; d...
Více informacíProfikoření - Kardamom celý (50g)
Kardamom celý Vzhled: sušené, téměř zralé plody Kardamovníku obecného (Elettaria cardamomum (L.) Maton var. miniscula Burkill) Barva: tobolky mají barvu od světle zelené až po intenzivně zelenou Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20....
Více informacíProfikoření - Kardamom černý celý (50g)
Kardamom černý celý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Černý kardamom, také známý jako hnědý, větší, dlouhý nebo nepálský kardamom, z druhu Amomum subulatum, pochází z východního Himálaje a obvykle se pěstuje ve východním Nepálu, Sikkimu a částech oblasti Darjeeling v Západním Bengálsku (Indi...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (50g)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíProfikoření - Kmín mletý (50g)
Kmín mletý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi...
Více informacíProfikoření - Fenykl mletý (50g)
Fenykl mletý Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného Vzhled a barva: mletá semena světle hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů, k příp...
Více informacíProfikoření - Badyán mletý (50g)
Badyán mletý Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědý prášek Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně. Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (50g)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Koriandr mletý (50g)
Koriandr mletý Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: mletá semena, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Historie a současnost: Poc...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (50g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn mletý (50g)
Rozmarýn mletý Popis: Rozmarýn je stálezelený výrazně vnící keř, dorůstající až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě. Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: namleté zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K př...
Více informacíProfikoření - Kari thajské (50g)
Kari - thajský typ Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: paprika sladká, kurkuma, koriandr mletý, chilli mleté, česnek mletý, směs přírodního koření (hořč...
Více informacíProfikoření - Kardamom celý II. jakost (50g)
Kardamom celý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; d...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (50g)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Celer kořen mletý (50g)
Celer kořen sušený mletý Alergen: produkt je alergen Vzhled a barva: mletý kořen krémové barvy Vůně a chuť: výrazné aroma Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty.Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současnost: Pochází z dávnověku. Celer byl pěstován už v ...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech mletý (50g)
Muškátový ořech mletý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: mleté...
Více informacíProfikoření - Pastinák sušený mletý (50g)
Pastinák sušený mletý Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: drcený kořen, krémové barvy Alergen: oxid siřičitý. Může obsahovat stopové množství hořčice, soji, celeru, mléka, vajec a lepku. Použití v kuchyni: Do salátů, polévek, omáček, dá se jíst zapečený, osmažený i dušený, jako příloha k masu, do šťouchaných brambor, ke kuřeti a na přípravu pyré. Historie a souča...
Více informacíProfikoření - Muškátový květ mletý (50g)
Muškátový květ mletý Použitá část rostliny: sušený míšek ze semene muškátovníku vonného Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene je muškátový květ. Vzhled a barva: zlatavě žlutý až hnědý prášek Vůně a chuť: sla...
Více informacíProfikoření - Špenát sušený mletý (50g)
Špenát sušený mletý (Spinacia oleracea) - 100% přírodní produkt je důležitou listovou zeleninou. Kultivována byla v jihozápadní Asii, patrně v Persii. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. Je plnohodnotným zdrojem vitaminů C, E a antioxidantů, má čtyřikrát více betakarotenu než brokolice, vykazuje vysoké hodnoty kyselin...
Více informacíProfikoření - Bobkový list mletý (50g)
Bobkový list mletý Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světle zelená do olivovo zelené Použití v kuchyni: ke kořenění masa, polévek, jídel z jednoho hrnce, bílých omáček, do svíčkové omáčky, do bramborových polévek Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový lsit pochází z ke...
Více informacíProfikoření - Římský kmín mletý (50g)
Cumin - Římský kmín mletý Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověk...
Více informacíProfikoření - Kopřiva list mletý (50g)
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) Kopřiva je jedním z nejuniverzálnějších přírodních léčiv. Tato invazivní bylina dorůstá výšky 50 - 150 cm, vyjímečně až 2 metry. Lodyha a listy jsou pokryty žahavými chlupy. Obsahuje vitamín C a provitamín A, které posilují imunitu. Vysoký obsah kyseliny listové i železa podporuje krvetvorbu. Obsažený draslík odvodňuje, proto je kopřiva s...
Více informacíProfikoření - Moringa list mletý (50g)
Moringa list mletý (Moringa oleifera Lam.) Moringa, tento stále zelený strom, pochází z pohoří Himalájí. Již dávno se ale rozšířila do Indie, Arábie, Afriky i na Madagaskar. Z moringy je možné zpracovat jak listy, tak i plody, kůru, květy a kořeny. Proto je také přezdívána jedlým stromem. Použitá část rostliny: listy Pozitivní účinky: moringa obsahuje vysokou koncentra...
Více informacíProfikoření - Pepř zelený mletý (50g)
Pepř zelený mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené. Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pep...
Více informacíKardamom mletý 50g
Egyptský pepř je vhodný na dušené maso a ryby, pro přípravu jídel orientální kuchyně, do vánočního cukroví a pečiva Balení: Znovu uzavíratelný papírový sáček ( doypack )
Více informacíProfikoření - Galgán lékařský kořen mletý, galangal (50g)
Galangal mletý Galangal je velmi houževnatý oddenek příbuzný zázvoru. Vzhled a barva: prášek žluto-hnědé barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická, ostrá Použití v kuchyni: na omáčku, curry pasty, do smažených jídel, thajské pokrmy Zdravotní účinky: alternativní přípravek při léčbě rakoviny žaludku známý také jako afrodiziakum usnadňuje trávení podporuje sekreci žaludeční...
Více informacíProfikoření - Pepř černý mletý PREMIUM (50g)
Pepř černý mletý PREMIUM Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, černošedá barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček. Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, kde...
Více informacíProfikoření - Chilli papričky Cayennský pepř mletý (50g)
Chilli papričky Cayennský pepř mletý Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy Chuť a vůně: pálivá až ostře pálivá, vůně sladká s dráždivým palčivým podtónem Počet Scoville jednotek pálivosti: pohybuje se okolo 20 000 SHU Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů. Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (100g)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (200g)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (500g)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíSalvia Paradise Kardamom mletý 50g
Kardamom pravý (Elettaria cardamomum, egyptský pepř) je léčivá bylinka, která patří do čeledi zázvorníkovitých a původ v deštných pralesích. Obsahuje vitamíny skupiny B, proteiny, vlákninu a další látky.Plody kardamovníku jsou zelené tobolky, které se používají jako koření, mají výrazné aroma a příjemnou, citronovou chuť s květinovým dozvukem. Kardamom a jeho neschválen...
Více informacíBIO Kardamom mletý 50g Sonnentor
Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli. Špetka kardamomu na šálek horkého nápoje přinese sílu a vůni orientu. Kardamom lze použít také do perníků, pečiva a některých druhů chleba. Obzvláště chutný je kardamom i v ovocných salátech, kompo...
Více informacíKardamom mletý 50g Salvia Paradise
Kardamovník obecný, lat. Elettaria cardamomum, je statná bylina dorůstající výšky až čtyř metrů. Patří do čeledi zázvorníkovitých a pochází z tropických deštných pralesů Kardamomových hor. Dodnes se pěstuje v Indii, dále už i v Guatemale, Tanzanii a na Srí Lance. Listy jsou ploché a dorůstají délky až 70 cm. Květy má bílé, místy lehce nažloutlé s kraji žlutými či růžovými...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (100g)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (200g)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (500g)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (1 Kg)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (5 Kg)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíProfikoření - Pepř černý mletý hrubě 0,2-1,5 mm (50g)
Pepř černý mletý hrubě Narozdíl od jemně mletého pepře, obsahuje tento hruběji namletý i větší frakce pepře. Velikost frakce od 0,2 až 1,5 mm. Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, černošedá barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (1 Kg)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (5 Kg)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Pískavice celá (50g)
Pískavice celá Použitá část rostliny: semena pískavice Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů. Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle. Zdravotní účinky: Povzbuzuje trá...
Více informacíProfikoření - Kari Madras (50g)
Kari Madras Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: koriandr, sůl, římský kmín, česnek, pískavice, kurkuma, sladká paprika, chilli, skořice, hořčice černá, ...
Více informacíProfikoření - Estragon (50g)
Estragon Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelené listy Vůně a chuť: silně aromatická vůně, pikantně trpká chuť Použití v kuchyni: do omáček, bylinkové máslo, při ochucování octů, do salátů a marinád, při přípravě kuřete, omelet a polévek. Historie a současnost: Lidovým názvem Pelyněk. Pochází ze střední a jihozápadní Asie a daří se mu v teplých výživnýc...
Více informacíProfikoření - Pátý element (50g)
Pátý element Vzhled a barva: sypká směs žlutobéžové barvy s viditelnými kousky koření a sušené zeleniny Dávkování: 30g / 1 kg Složení: sůl jedlá (max. 44%), sušená zelenina (cibule, česnek, paprika floky, petrželová nať), bazalka, saturejka, kurkuma, oregano, pepř černý, skořice, extrakty koření, protispékavá látka E551 Použití v kuchyni: K dochucení a doladění chuti pokr...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (50g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Badyán celý (50g)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé. Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, ...
Více informacíProfikoření - Bazalka sušená (50g)
Bazalka sušená Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené drcené listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vysoká 20...
Více informacíProfikoření - Čubrica zelená (50g)
Čubrica zelená Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, zelené barvy Složení: česnek, petrželka, sůl 32%, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej Použití v kuchyni: k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na pl...
Více informacíProfikoření - Jägermett dekorační koření (50g)
Jägermett dekorační koření Vzhled a barva: hrubá dekorativní směs, žlutozelenooranžové barvy Složení: Červená a zelená granulovaná paprika, mincovaná cibule, drcený pepř, hořčičné semínko Alergen: obsahuje hořičici Dávkování: 10-12g / 1 kg Použití v kuchyni: sekaná, rolované pečeně, steaky, různé nádivky, plněný bůček Náš tip: Vyzkoušejte koření Jägermett na dobrý šťavnat...
Více informacíProfikoření - Nové koření mleté (50g)
Nové koření mleté Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé až do hněda barvy Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření. Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,,Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi,...
Více informacíProfikoření - Bylinkové máslo - směs (50g)
Bylinkové máslo – směs Vzhled a barva: sypká směs koření, světle zelená až tmavě zelená Složení: sůl, petržel, celer, česnek, bazalky, oregano, majoránka, kořenící látky Alergen: celer Obsah soli: 43,5g ve 100g směsi Použití v kuchyni: do polévek, omáček, majonéz, salátů, pomazánek, mletých mas, dochucení vařených brambor a ryb Náš tip: vyrobte si doma pomocí této směsi b...
Více informacíPodobné fráze: profikoreni spenat suseny mlety 50g | profikoreni bobkovy list mlety 50g | profikoreni kopriva list mlety 50g | profikoreni pastinak suseny mlety 50g | profikoreni celer koren mlety 50g | profikoreni pepr cerny mlety premium 50g | profikoreni muskatovy kvet mlety 50g | kardamom mlety 1 kg | kardamom mlety | kardamom mlety 35 g | kardamom mlety 20 g | kardamom mlety 100 g | kardamom mlety 500 g | kardamom cerny cely 50g | kardamom mlety bio 35g sonnentor | kardamom mlety 100 gramu | kardamom mlety gresik valdemar | sonnentor kardamom mlety bio 50 g | gresik kardamom mlety 20 g | kardamom bio mlety 50 g sonnentor | gresik koreni kardamom mlety 20g | kardamom mlety 50 g bio sonnentor | mlety zeleny kardamom z ceylonu | sanusvia kardamom mlety bio 30g | kardamom mlety 250 gramu | gresik kardamom mlety 20g | sonnentor kardamom mlety 50 g | wiberg kardamom mlety 250 g | bos food gmbh kardamom mlety 1 kg | kmin mlety 50g | zazvor mlety 50g | pepr bily mlety 50g | kardamon mlety 50g | koriandr mlety 50g | rozmaryn mlety 50g