Kmin cely 1 kg
Pro vyhledávací frázi Kmin cely 1 kg jsme na našem vyhledávači našli 5801 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Kmin cely 1 kg trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Kmín celý (1 Kg)
Kmín celý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 dru...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (1 Kg)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíKmín celý pytel Kotányi 1 kg
Kmín celý pytel Kotányi, koření jednodruhové. Skladujte a uchovávejte v chladu a suchu. Země původu je uvedena na obalu.
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (5 Kg)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (25 Kg)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Kmín celý (5 Kg)
Kmín celý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 dru...
Více informacíProfikoření - Kmín celý (25 Kg)
Kmín celý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 dru...
Více informacíZdravoslav Kmín celý 500 g
Kmín pochází z Asie a severní a střední Evropy. K nejvýznamnějším producentům kmínu patří Nizozemsko, stejně jako Německo, Polsko a Maroko. Pěstuje se také ve Spojených státech. Odborníci se domnívají, že východoevropský kmín je jemnější než holandský. V Alsasku se místní „Munsterský sýr“ tradičně podává s kmínem na malých talířcích. První pěstování kmínu sahá až do staro...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (100g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (500g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (200g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (50g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Kmín mletý (1 Kg)
Kmín mletý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (1 Kg)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (5 Kg)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (25 Kg)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Římský kmín mletý (1 Kg)
Cumin - Římský kmín mletý Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověk...
Více informacíProfikoření - Ajwain - koptský kmín (1 Kg)
Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi) Původ: východní Středomoří, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody libečku. Vzhled a barva: plody jsou oválné, světle hnědé a při...
Více informacíKmín mletý pytel Kotányi
Kmín mletý balený v sáčku o hmotnosti 1 kg. Nejčastěji se kmín používá k dochucení polévek a bramborových pokrmů. Přidáváme k bílému a červenému zelí, houbovému guláši, vepřovému masu, skopovému a mletému masu. Hodí se k sýrovým pokrmům a k rybám. Samozřejmě nesmí chybět při výrobě chleba a dalšího slaného pečiva. Kmín mletý. Kmín mletý pytel Kotányi, koření jednodruhové...
Více informacíProfikoření - Římský kmín mletý (5 Kg)
Cumin - Římský kmín mletý Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověk...
Více informacíProfikoření - Římský kmín mletý (25 Kg)
Cumin - Římský kmín mletý Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověk...
Více informacíProfikoření - Fenykl celý (1 Kg)
Fenykl celý Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného Vzhled a barva: protáhlá semena zelené až světle hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, sa...
Více informacíProfikoření - Jalovec celý (1 Kg)
Jalovec celý Použitá část rostliny: plod Vzhled a barva: černé kuličky Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a současnost: J...
Více informacíProfikoření - Hřebíček celý (1 Kg)
Hřebíček celý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: barva červenohnědá. Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky...
Více informacíProfikoření - Koriandr celý (1 Kg)
Koriandr celý Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kuličky, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Historie a současnost: Pochází z...
Více informacíProfikoření - Anýz celý (1 Kg)
Anýz celý Použitá část rostliny: sušené plody Vzhled a barva: rýhované nažky vejčitého tvaru, barva žlutozelená až šedozelená Chuť a vůně: aromatická vůně, nasládlá, palčivě kořenná chuť Použití v kuchyni: do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do k...
Více informacíProfikoření - Badyán celý (1 Kg)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé. Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, ...
Více informacíProfikoření - Kardamom celý (1 Kg)
Kardamom celý Vzhled: sušené, téměř zralé plody Kardamovníku obecného (Elettaria cardamomum (L.) Maton var. miniscula Burkill) Barva: tobolky mají barvu od světle zelené až po intenzivně zelenou Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20....
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (1 Kg)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíBos Food GmbH Černý kmín/ Černucha setá / Nigella, 1 kg
Černý kmín/ Černucha setá / Nigella, 1 kg. Gewürzgarten, Černý kmín/ Černucha setá / Nigella, 120 g. Černý kmín (Nigella sativa) je typické perské koření, často využívané v tradiční arabské medicíně. Prorok Mohamed údajně řekl, že semena černého kmínu mohou vyléčit cokoliv kromě smrti. Černý kmín má skutečně pozoruhodné hojivé a léčivé vlastnosti, které z něj činí jedn...
Více informacíProfikoření - Černucha setá, kmín černý extra (1 kg)
Černucha setá, kmín černý Krátký popis: Semena černuchy používané jako koření jsou populární i v tradičních medicínách jako Ájurvéda. Alternativní názvy: Egyptský černý kmín, Černucha, Kmín černý, kalonji Latinský název: Nigella sativa Popis: jednoletá léčivá bylina a čeledi pryskyřníkovité Výskyt: černucha pochází z jihozápadní Asie, odkud se rozšířila na Balkán, do Tur...
Více informacíProfikoření - Jalovec celý (5 Kg)
Jalovec celý Použitá část rostliny: plod Vzhled a barva: černé kuličky Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a současnost: J...
Více informacíProfikoření - Hřebíček celý (5 Kg)
Hřebíček celý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: barva červenohnědá. Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky...
Více informacíProfikoření - Hřebíček celý (25 Kg)
Hřebíček celý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: barva červenohnědá. Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky...
Více informacíProfikoření - Koriandr celý (20 Kg)
Koriandr celý Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kuličky, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Historie a současnost: Pochází z...
Více informacíProfikoření - Anýz celý (5 Kg)
Anýz celý Použitá část rostliny: sušené plody Vzhled a barva: rýhované nažky vejčitého tvaru, barva žlutozelená až šedozelená Chuť a vůně: aromatická vůně, nasládlá, palčivě kořenná chuť Použití v kuchyni: do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do k...
Více informacíProfikoření - Anýz celý (25 Kg)
Anýz celý Použitá část rostliny: sušené plody Vzhled a barva: rýhované nažky vejčitého tvaru, barva žlutozelená až šedozelená Chuť a vůně: aromatická vůně, nasládlá, palčivě kořenná chuť Použití v kuchyni: do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do k...
Více informacíProfikoření - Koriandr celý (5 Kg)
Koriandr celý Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kuličky, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Historie a současnost: Pochází z...
Více informacíProfikoření - Fenykl celý (5 Kg)
Fenykl celý Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného Vzhled a barva: protáhlá semena zelené až světle hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, sa...
Více informacíProfikoření - Badyán celý (5 Kg)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé. Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, ...
Více informacíProfikoření - Badyán celý (10 Kg)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé. Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, ...
Více informacíProfikoření - Černucha setá, kmín černý extra (5 kg)
Černucha setá, kmín černý Krátký popis: Semena černuchy používané jako koření jsou populární i v tradičních medicínách jako Ájurvéda. Alternativní názvy: Egyptský černý kmín, Černucha, Kmín černý, kalonji Latinský název: Nigella sativa Popis: jednoletá léčivá bylina a čeledi pryskyřníkovité Výskyt: černucha pochází z jihozápadní Asie, odkud se rozšířila na Balkán, do Tur...
Více informacíProfikoření - Černucha setá, kmín černý extra (25 kg)
Černucha setá, kmín černý Krátký popis: Semena černuchy používané jako koření jsou populární i v tradičních medicínách jako Ájurvéda. Alternativní názvy: Egyptský černý kmín, Černucha, Kmín černý, kalonji Latinský název: Nigella sativa Popis: jednoletá léčivá bylina a čeledi pryskyřníkovité Výskyt: černucha pochází z jihozápadní Asie, odkud se rozšířila na Balkán, do Tur...
Více informacíProfikoření - Zázvor sušený celý (1 Kg)
Zázvor sušený celý Použitá část rostliny: oddenek Vzhled a barva: kousky nepravidelného tvaru a velikosti, žlutá až žlutohnědá barva Vůně a chuť: aromatická, slabě nasládlá vůně, palčivá, ostrá, kořenná chuť Objem: cca 350g zázvoru celého odpovídá objemu v nádobě 1 L Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Záz...
Více informacíKapr celý kuchaný 1,5–2 kg
Čerstvý kapr kuchaný. Baleno do polystyrenového boxu s víkem, zasypáno šupinkovým ledem. Země původu – Česká republika, čerstvého kapra nakupuje Bidfood z Klatovského rybářství. Kapři pocházejí výhradně z českých rybníků s dlouholetou tradicí. Kapr je v Česku velmi oblíbená ryba, která se hodí k pečení i smažení nejen na Vánoce. Při filetování kapra o velikosti ...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech celý (1 Kg)
Muškátový ořech celý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: vysuše...
Více informacíProfikoření - Kardamom celý II. jakost (1 Kg)
Kardamom celý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; d...
Více informacíProfikoření - Kardamom černý celý (1 Kg)
Kardamom černý celý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Černý kardamom, také známý jako hnědý, větší, dlouhý nebo nepálský kardamom, z druhu Amomum subulatum, pochází z východního Himálaje a obvykle se pěstuje ve východním Nepálu, Sikkimu a částech oblasti Darjeeling v Západním Bengálsku (Indi...
Více informacíProfikoření - Jalovec červený celý (1 Kg)
Jalovec červenoplodý celý Jalovec jako jediný jehličnan poskytuje koření, a to plody zvané jalovčinky. Tento druh jalovce je blízce příbuzný s jalovcem obecným rostoucím v Česku. Jalovec červenoplodý jehož původ je v Řecku, vyrůstá především v oblastech se středomořským klimatem. Typickou lokalitou je Portugalsko, Španělsko, Balkán a také Maroko. Latinský název: Juniperus...
Více informacíProfikoření - Pepř červený celý (1 Kg)
Pepř červený celý Použitá část rostliny: sušený plod pirulu (strom) Vzhled a barva: červené kuličky Vůně a chuť: silné aroma, lehce sladká chuť Použití v kuchyni: Do směsí s jinými druhy pepře a na ryby. Historie a současnost: Pepř červený (růžový) je původem z Peruánských And, rozšířil se do Texasu, Mexika a Španělska. Není to pravý pepř, ale má pronikavou chuť s pepřem...
Více informacíProfikoření - Kurkuma kořen sušený celý (1 Kg)
Kurkuma kořen celý (Curcuma longa) Kurkuma je známá už tisíce let. Říká se jí také indický šafrán, protože ve středověku nahrazovala drahý šafrán. Kurkuma je oddenek kurkumovníku dlouhého, který patří do čeledi zázvorovitých. Tyto oddenky se sbírají každý rok a používají se buďto čerstvé nebo se melou na prášek. Právě tento žlutooranžový prášek dodá pokrmům správnou barv...
Více informacíProfikoření - Pepř Kampotský bílý celý (1 Kg)
Pepř Kampotský bílý celý Kampotský pepř dostal svůj název podle jížní provincie Kampot v Kambodži. Tato provincie, ohraničená na jihu Siamským zálivem, je známá svou krásnou přírodou a laskavostí místních obyvatel. Pepř je specifický díky své jemnosti, svěžesti, komplexnosti vůní a vyjímečně přetrvávající chuti. Použitá část rostliny: plod kultivaru pepřovníku černého (Pi...
Více informacíProfikoření - Pepř Kampotský černý celý (1 Kg)
Pepř Kampotský černý celý Kampotský pepř dostal svůj název podle jížní provincie Kampot v Kambodži. Tato provincie, ohraničená na jihu Siamským zálivem, je známá svou krásnou přírodou a laskavostí místních obyvatel. Pepř je specifický díky své jemnosti, svěžesti, komplexnosti vůní a vyjímečně přetrvávající chuti. Použitá část rostliny: plod kultivaru pepřovníku černého (P...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý celý (1 Kg)
Pepř bílý celý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: tvrdé kuličky béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazí...
Více informacíPodobné fráze: kmin plod 1 kg | profikoreni kmin cely 100g | smajstrla kmin cely 100g | kmin cely 100 g bio country life | kmin rimsky cely 100 gramu | grizly kmin cely bio 100 g | heera rimsky kmin cely 100 g | kmin cely kotanyi 1 x 600 g | gewurzgarten kmin cely 110 g | country life bio kmin cely 100 g | kmin cely coronet 1 x 800 g | smajstrla kmin cely 100 g | kmin rimsky kmin mlety 1 kg | profikoreni rimsky kmin cely 25 kg | gresik kmin plod 1 kg | rimsky kmin mlety 1 kg | cerny kmin pelety 10 kg | cerny kmin semena 1 5 kg | kmin plod 1 kg gresik s1 | cesky kmin cely 40g | bio kmin cely | kmin cely bio 60g | bio kmin cely 60g | kmin rimsky cely | kmin cely 500g | kmin cely 50g | kmin cely 500 gramu | kmin cely doza 500g | kmin cely 50 g | kmin cely 200g | kmin cely 500 g | pepr cerny cely 1 kg | anyz cely 1 kg | badyan cely 1 kg | tymian cely 1 kg